eur:
394.49
usd:
354.38
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit
Tóth István ezredes, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnoka sajtótájékoztatót tart az árvíz elleni védekezésről Pilismaróton, az áradó Duna közelében 2024. szeptember 16-án.
Nyitókép: Tóth István ezredes, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár parancsnoka sajtótájékoztatót tart az árvíz elleni védekezésről Pilismaróton, az áradó Duna közelében 2024. szeptember 16-án. MTI/Hegedüs Róbert

24 órán belül 4000 katonát tud mozgósítani a védekezéshez a honvédség

A vízügy igényei szerint ezer katona azonnal bevethető az árvízi védekezésben, 24 órán belül pedig 4000 mozgósítható - mondta a honvédelmi miniszter hétfőn Neszmélyen, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette, ezt a számot a területvédelmi tartalékosok bevonásával folyamatosan emelni tudják. A Magyar Honvédség készen áll, és segít a vízügynek, hogy megóvják az emberek életét, az otthonokat.

A Magyar Honvédség helikopterei az árvízi gócpontok felmérésében segítenek, illetve a lánctalpas kétéltű járművek is rendelkezésre állnak - ismertette a miniszter.

"Miután 2013-ban sikerült, ez most is sikerülni fog. Össze kell fognunk, mindent meg kell tennünk" - jelentette ki, majd megköszönte a civilek munkáját, akik ahogy Neszmélyen, úgy a többi helyszínen is segítenek a homokzsákok töltésében.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta, az itteni települések a múlt csütörtöki védelmi bizottsági ülés után kezdték meg a felkészülést, ütemtervet alkottak a védekezési módokra. A Vízimolnár utca Neszmély egyik legnehezebben védhető része, itt reggel 8 órától építik a nyúlgátat a katonák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×