eur:
394.13
usd:
354.03
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) vezetésével ülést tart az árvízvédelmi operatív törzs a BM Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelési Központban 2024. szeptember 16-án. A kormányfő mellett Pintér Sándor belügyminiszter (j2).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Bejelentés - Orbán Viktor elhalasztja minden nemzetközi kötelezettségét

Strasbourgban lett volna szerdán jelenése a kormányfőnek, de az árvízre való tekintettel nem kerül sor az útra.

Előfordulhat az is, hogy az eddigi legnagyobb árvízszint alakul ki – fogalmazott a Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az operatív törzs hétfő reggeli ülésén, amelyről Orbán Viktor Facebook-oldalán tekinthető meg egy összefoglaló videó. Ebben Láng István hozzáteszi, hogy bár az apadás lassú lesz, valamennyi települési önkormányzatnál – egészen Budapestig – kint vannak a műszaki irányítók a vízügy részéről.

Orbán Viktor az ülésen bejelentette: „amíg nem vagyunk túl a nehezén, addig nem megyek el az országból, hanem itthon vagyok.” Jelezte, a védekezést Pintér Sándor belügyminiszter irányítja, de „amíg a csúcsponton nem vagyunk túl, addig mindenki áll a baj elhárításában dolgozóknak a rendelkezésére”.

Mint vasárnap az Infostart hírt adott róla, Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke szorgalmazta pártja aktivistái körében a gáton végzett munka alkalmával, hogy Orbán Viktor ne utazzon el Strasbourgba szerdán, ahol Orbán Viktornak az EU soros elnöki tisztét betöltő Magyarország kormányfőjeként lett volna jelenése ott, hogy válaszoljon EP-képviselők kérdéseire. Magyar Péter maga is bejelentette, hogy a gáton lesz, nem utazik.

A Tisza Párt vezetője hétfői közleményében helyes döntésnek nevezte Orbán Viktor itthon maradását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×