eur:
394.65
usd:
353.52
bux:
73467.13
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Nyitókép: Facebook/Magyar Péter

Magyar Péter feljelentéseket tesz

Folytatja a Schadl-Völner-ügyet és a kormányzati irodaház-vásárlásokról is elmondja véleményét a Tisza Párt elnöke.

Felülvizsgálati kérelmet nyújt be Magyar Péter a Schadl-Völner-ügy kapcsán nyilvánosságra került hangfelvétel miatt indított nyomozás megszüntetése ellen. Ezt a politikus hétfő reggeli sajtótájékoztatóján jelentette be. A Tisza Párt elnöke még márciusban tett közzé egy felvételt, amin volt felesége, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter arról beszél, Rogán Antal kihúzatta nevét az ügy nyomozati anyagából. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást indított az ügyben, de nem talált bűncselekményt. Magyar Péter azt mondta, az ügyészség trükkökkel és szabálytalanságokkal bújt ki az alól, hogy eljárást kezdeményezzen.

„Schadl György Rogán Antal embere volt. Ezt azzal az egy mondattal intézte el a Központi Nyomozó Ügyészség, hogy nyilvánvaló képtelenség, nem tudják értelmezni azt, hogy »az embere volt«, mert ez nem büntetőjogi kategória. Szeretném felhívni a Központi Nyomozó Ügyészség és inkább az eljáró nyomozóbíró figyelmét arra, hogy Schadl Györggyel szemben kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények miatt folyik eljárás, amelyben bűnszervezetben való részvétellel is vádolják. Az, hogy Schadl György, Rogán Antal embere volt, a magyar nyelv szabályai szerint azt jelenti, hogy Rogán Antal is tagja lehetett ennek a bűnszervezetnek. Ezt kellett volna az ügyészségnek vizsgálnia, már ha akarta, vagy lehetett volna számára vizsgálni” – fogalmazott a politikus.

Magyar Péter egyebek mellett azt is kifogásolja, hogy a hangfelvétellel kapcsolatban az a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozott, amely az alapügyben is eljárt, és munkatársai akár gyanúsítottak is lehetnek.

A politikus azt is bejelentette, hűtlen kezelés és hivatali visszaélés gyanújával feljelentést tesz amiatt, hogy a kormány összesen 600 milliárd forintért vett meg egy-egy, az Ajtósi Dürer soron, a Kopaszi-gátnál és a Bosnyák téren található irodaházat. Úgy látja, hogy „a kormány titkos kormányhatározatok alapján nagy értékű, nagy területű, teljesen felesleges irodaépületeket vásárolt, több magántőkealaptól, több cégtől. Ezek közül az egyik bizonyosan a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető”.

Magyar Péter a kórházakban tapasztaltak miatt is feljelentést tesz, szerinte ugyanis sok intézmény az alapvető higiéniai elvárásoknak sem felel meg.

A Tisza párt elnöke beszámolt arról is, hogy digitális gyóntatószéket, azaz online korrupcióbejelentő felületet indítanak. „Garantálni tudjuk azt, hogy akik itt bármilyen, a nemzeti együttbűnözés rendszeréhez köthető bűncselekményekről vagy bűncselekmény gyanújáról tesznek bejelentést, erre szolgáló vagy ezt alátámasztó bizonyítékokat csatolnak, akkor kívánságuk szerint anonimak tudnak maradni” – közölte.

Magyar Péter elmondta: továbbra sem döntött arról, hogy beül-e a Fővárosi Közgyűlésbe. A héten tervei szerint több budapesti politikussal, Vitézy Dáviddal, Kovács Gergellyel és Karácsony Gergellyel is egyeztet majd.

Leszögezte továbbá, hogy egy budapesti olimpiát csak akkor támogatna, ha a kormány odaadja az egészségügynek, az oktatásnak, a szociális szférának és a fővárosnak a hiányzó forrásokat, és népszavazást kezdeményez az ötkarikás játékokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vitézy Dávid: nem maradhat így a MÁV-val kapcsolatos állami közlekedéspolitika

A korábbi közlekedési államtitkár szerint csak a szerencsén múlott, hogy nem lett tömeges baleset vasárnap a Keleti pályaudvarnál, amikor a kolozsvári intercity kisiklott. A Fővárosi Közgyűlés megválasztott tagja azt is mondta, hogy az évtizedek óta súlyosbodó válság az elmúlt két évben csak tovább mélyült, amikor visszavonták az összes vasúti járműbeszerzést, leállították az összes fontos beruházást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.27. kedd, 18:00
Koren Balázs
matematika tanár, a ProSuli szakmai vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×