eur:
394.9
usd:
365.46
bux:
73688.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Új helyettes az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetőségében

Orbán Viktor miniszterelnök az Országos Kórházi Főigazgatóság új főigazgató-helyettesévé Raffay Bálintot nevezte ki – olvasható a Magyar Közlönyben.

A frissen kinevezett Raffay Bálint augusztus elsejétől foglalhatja el új posztját a belügyminiszter javaslatára – idézi a Magyar Közlönyben megjelenteket az Index.

A lap felidézi, hogy Szottfried Gabriellát július 15-i hatállyal mentették fel, aki az OKFŐ népegészségügyért és prevencióért felelős helyettese volt. Hivatalos indoklás nem szerepelt a határozatban, csupán annyit, hogy belügyminiszteri javaslatra történt a lépés. Az ugyanakkor ismert, hogy a kórházak már hónapok óta finanszírozási problémákkal küzdenek – teszik hozzá.

A belügyminiszter nemrég módosította az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló korábbi utasítását, így az már csak két főigazgató-helyettest nevesít: az egészségügyi ellátórendszerért felelőst, illetve a működésért felelőst. Vélhetően utóbbi posztot kapja az eddig a főigazgatói hivatalt irányító Raffay Bálint, mert az alap- és szakellátásért felelős főigazgató-helyettes, Szondi Zita a helyén maradt – erről a Medical Online számolt be.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×