eur:
397.94
usd:
364.66
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Bacterial pneumonia, medical concept. 3D illustration showing rod-shaped bacteria inside alveoli of the lung
Nyitókép: Dr_Microbe / Getty Images

Nincs megállás: gyorsan terjed Magyarországon a fertőzés

Június utolsó hetében 19 szamárköhögés megbetegedés-gyanús esetet rögzített a járványügyi hatóság, ezzel az egész éves betegségszám már 115 főnél jár.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és infekciókontroll főosztályának legújabb heti jelentéséből az derül ki, hogy a fertőzés terjedési sebessége nem csillapodik. A 26. heti adatok szerint (június 24. és 30. között) 19 pertussis megbetegedés gyanúját rögzítették a fertőzőbeteg nyilvántartásba a fővárosból, és hét vármegyéből (Baranya, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna) – írja a Portfolio.

A hatóság közlése szerint "a betegek közül egy fő az 1-2 éves, 2 fő a 3-5 éves, négy fő a 15-19 éves, két fő a 30-39 éves, öt fő a 40-49 éves, egy fő az 50-59 éves, négy fő pedig a 60 év feletti korcsoportba tartozott. Az elvégzett mikrobiológiai vizsgálatok egy betegnél alátámasztották a klinikai diagnózist. A többi betegnél a diagnosztikus vizsgálatok még folyamatban vannak". Ezzel az egész éves összesített esetszám 115 főre emelkedett.

Címlapról ajánljuk

Falus András génkutató: Imane Helif állapota egyenértékű a biológiai doppinggal

A nők között bokszoló Imane Helif algériai olimpikon egy olyan genetikai eltéréssel született nő, akit a magas tesztoszteronszintje a férfiakéhoz mérhető fizikai adottságokkal ruházott fel. Az ügyben az InfoRádió Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, génkutatót kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Megjött a hét legjobban várt adata, ütik a tőzsdéket

Megjött a hét legjobban várt adata, ütik a tőzsdéket

Megint elromlott a hangulat a tőzsdéken, tegnap az USA-ból gyenge makroadatok érkeztek a feldolgozóiparból, így feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, amelyekre ma rátettek egy lapáttal a vártnál jóval gyengébb munkaerőpiaci adatok. A befektetők elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank talán túl későn kezdheti el a kamatcsökkentést. Mindeközben a tőzsdék jelentős mínuszban vannak, a japán tőzsde ma beszakadt, Európában egész nap esett a piac, és az USA-ban is komoly mínuszok láthatók.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×