eur:
393.59
usd:
364.5
bux:
71847.27
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Shane Tusup, Hosszú Katinka férje és edzője a 100 méteres mellúszás döntőjében az úszók 12. rövidpályás országos bajnokságán a százhalombattai Kiss László uszodában 2015. november 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Shane Tusup nem jogosult a Hosszú Katinka után járó edzői életjáradékra

A sportért felelős államtitkár szerint Shane Tusup is aláírta azt a papírt, amelyen Hosszú Katinka a nagypapáját jelölte meg edzőjeként. 2016-ban a versenyző volt férje még nem is volt magyar állampolgár.

A Nemzeti Sportrádióban beszélt arról Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, hogy Shane Tusup nem jogosult a Hosszú Katinka olimpiai érmei után járó edzői életjáradékra.

ahogy korábban az Infostart is megírta, Tusup arra készült, hogy beperelni az államot azért, hogy ő kapja meg Hosszú edzői életjáradékát, mivel 2012 és 2018 között ő volt az edzője. Az úszónak az ez idő alatt elért sikerei után havi 2 112 400 forint jár 35 éves korától, amelyet múlt hónapban, május 3-án töltött be. Ugyanekkora összeg jár az edzőjének is, csakhogy Hosszú nem Tusupot, hanem nagyapját, Bakos Lászlót jelölte meg az életjáradékra jogosult edzőként. Bakos 2023 januárjában elhunyt, azóta senki nem kapja az edzői járadékot.

„Anélkül, hogy belemennék a részletekbe,

valótlan az az állítás, hogy az olimpiát követően kell megjelölni, hogy ki az embernek a felkészítő edzője. Az is valótlan állítás, hogy bárkit meg lehet jelölni. Valójában csak azt, aki a törvényi feltételeknek megfelel”

– jelentette ki Schmidt Ádám a hétfői rádióinterjúban.

Hozzátette: Hosszú Katinka a nagypapáját jelölte meg, egyébként ezt a papírt Shane Tusup is aláírta a 2016-os riói olimpia előtt. Ráadásul – mint mondta – Shane Tusup 2016-ban nem felelt meg az egyik törvényi feltételnek, mivel a kérelem benyújtásakor még nem volt magyar állampolgár.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×