eur:
393.86
usd:
364.89
bux:
71804.02
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Szudánból kimenekített 245, főleg francia állampolgárral a fedélzetén landol az Air France egyik Boeing 777-es utasszállító repülőgépe a Charles de Gaulle repülőtéren, a Párizs melletti Roissyban 2023. április 26-án, két nappal azután, hogy 72 órás tűzszünetet hirdettek a háborúzó felek. Szudánban április 15-én robbant ki fegyveres küzdelem az országot irányító Abdel-Fattáh Burháni tábornok vezette hadsereg és az ellenlábasa, egykori helyettese, Mohamed Hamdan Daglo tábornok ellenőrzése alatt álló félkatonai Gyorsreagálású Támogató Erők (RSF) között.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A tűzoltókat riasztották az Air France Budapesten landoló gépéhez

Az Air France Párizsból Budapestre tartó járatának személyzete hétfőn este a fékrendszer hibajelzése miatt sürgősségi helyzetet jelentett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítésekor.

Az AIRportal beszámolója szerint az Air France AF 1494-es számú, Párizs–Budapest járatának személyzete a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése közben jelentette az Airbus A320-200-as fékrendszerének potenciális meghibásodását a közelkörzeti légiforgalmi irányításnak.

A pilóták elsőbbségi kezelést kértek (pan-pan) a leszállásnál, valamint azt, hogy a futópálya mellett álljanak készenlétben a tűzoltók. A repülőgép végül 19 óra 7 perckor biztonságosan leszállt a futópályán, ahol a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság egységei átvizsgálták, majd az A320-as a tűzoltók kíséretében a számára kijelölt állóhelyre gurult.

A járat fedélzetén a személyzettel együtt 175 fő utazott.

A visszaúti, AF 1495 számú járat indulását folyamatosan későbbre tolták, végül 2 óra 20 perces késéssel szállt fel a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×