eur:
395.25
usd:
368.4
bux:
0
2024. július 2. kedd Ottó
Fesztiválozók strandolnak az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) első napján a Velencei-tó melletti Sukorón 2023. július 12-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Valószínűtlenül meleg a Velencei-tó, de mi van a Balatonnal?

Agárdnál 26 és fél fokot mértek a vasárnap reggeli hivatalos adatok szerint. Amúgy fél fokot hűlt a tó, ami meglepő a szombati hőség után, de a szél "besegíthetett".

A Velencei-tó és a Fertő-tó a két legmelegebb természetes tó amelynek hőmérsékletét a vízügy hivatalosan is méri. Mindkettő 26,5 fél fokos.

A Balaton a Tihanyi révnél 24,1 fokos. Magyarán simán lehet pancsolni benne, ráadásul a déli oldal jellemzően melegebb szokott lenni.

Mindenesetre a Balaton újabb "csodát" szolgáltatott. Már 122 centi. Ez azért érdekes, mert 120 centi a szabályozási szint, és ilyenkor a vízügy a Sió-csatornán keresztül tudja szabályozni a tó vízszintjét.

Az Infostarton a héten már megírtuk, hogy a szakemberek szerint azért él ez az előírás, mert viharos szél esetén (ami gyakran van) a déli párton kiönthet a tó, de az északi parton is tapasztalható ilyesmi. Legutóbb Balatonfüreden és Almádiban is víz alá került a part.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Magyarics Tamás az Arénában: ha Trump fegyelmezett marad, megtarthatja előnyét

Ha Joe Biden helyett új jelöltet állítanának a demokraták, az példátlan lenne az amerikai elnökválasztások történetében – mondta Magyarics Tamás, az ELTE professzor emeritusa, külpolitikai szakértő. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az elnökjelölti vita következményeiről, a lehetséges forgatókönyvekről és a Donald Trump elleni perek jelentőségéről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×