eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Karácsony Gergely főpolgármester a 3-as metró felújított Nagyvárad téri állomásának avatásán 2023. május 22-én. Átadták a metróvonal Lehel téri és Nagyvárad téri, megújult állomásait, ezzel befejeződött a vonal öt és fél évig tartó rekonstrukciója.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely csütörtökön tárgyal Magyar Péterrel, de még a telefonszámát sem tudja

A főpolgármester minden fővárosi listavezetővel leül tárgyalni, de az Európai Parlamentet választó Magyar Pétert is felhívja.

Karácsony Gergely elfogadja a Kúria döntését és nem fordul Alkotmánybírósághoz amiatt, hogy nem lesz megismételt főpolgármester-választás – közölte az ATV-ben a főpolgármester, és hozzátette, hogy korábban sem említette az Alkotmánybíróságot mint jogorvoslati lehetőséget. „Én az Alkotmánybíróságot egy politikai testületnek gondolom, szemben a bíróságokkal” – szögezte le a főpolgármester.

A Fővárosi Közgyűlésben nem áll majd többség a főpolgármester mögött, a Fidesz és a Tisza Párt is 10-10 mandátumot szerzett, míg a Karácsony Gergelyt támogató MSZP-DK-Párbeszéd összesen hat helyet szerzett. „Nem mellém kell letenni a voksot. A Fővárosi Közgyűlésben olyan kérdésekről beszélgetünk, mint a város működőképessége, fejlesztése, a legtöbb esetben még a Fidesz-frakció is meg tudja szavazni az előterjesztéseket. Nem olyan kérdésekről fogunk szavazni, amelyek mélyen megosztják a magyar közéletet” – mondta erről a városvezető, aki 41 szavazattal előzte meg a június 9-i önkormányzati választáson fő kihívóját, Vitézy Dávidot.

A Tisza Pártról azt mondta, nem ismeri a képviselőit, a programját sem, és Magyar Pétert sem kereste még, mert meg akarta várni a Kúria jogerős döntését.

„Holnap valamelyik közös ismerősünktől kérek hozzá számot. Nem tudom, hogy önnek esetleg megvan-e” – mondta mosolyogva a műsorvezetőnek, és hozzátette: csütörtökön felhívja Magyar Péter. Hangsúlyozta: az összes listavezetővel le szeretne ülni, beleértve a Fideszt, a Kutyapártot és Vitézy Dávidot is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×