eur:
395.01
usd:
369.14
bux:
71987.28
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Vadmalacok egy etetőhelynél a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. Pandúr-szigeti erdészetének területén a Bács-Kiskun megyei Szeremle közelében 2019. január 21-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Újra látogatható a Gemenci erdő

A felázott talaj még nem száradt meg.

Megszüntette az erdőlátogatási tilalmat a Gemenc Zrt., miután a Duna apadása miatt a közvetlen életveszély jelentősen csökkent.

Az erdőgazdaság hétfői közleményében ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a túrázni indulók fokozott óvatossággal használják a kijelölt túraútvonalakat.

Az erdőlátogatási tilalom a teljes Gemenci erdőre, valamint Mohács és Paks környékén a Duna hullámterében lévő erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozott.

A felázott erdőtalaj még nem száradt meg, így a fakidőlések kockázata sem szűnt még meg. A Pörbölyi Titán sem közelíthető meg, sok túraútvonal, így a Malomtelelői tanösvény még járhatatlan a mélyebb fekvésű területeken maradt víz miatt. A kialakuló pangó vizekben egyre nagyobb mennyiségű szúnyoglárva jelent meg, így fokozott szúnyoginvázió várható.

A Gemenci Állami Erdei Vasút menetrendszerinti járatai legkorábban július közepén indulnak újra, mert az árvízben több helyen megrongálódott a vasúti pálya, illetve sok fa kidőlt a vasút nyomvonalán.

A túraútvonalak járhatóságáról a Gemenc Zrt., illetve a Duna-Dráva Nemzeti Park hivatalos elérhetőségein informálódhatnak az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×