eur:
396.44
usd:
370.29
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Magyar Péter ügyvéd az általa meghirdetett Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért című rendezvényen a budapesti Kossuth Lajos téren 2024. április 6-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Péter dulakodásba keveredett az éjszaka: garázdaság és rongálás miatt nyomoz a rendőrség

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke péntek hajnalban dulakodásba keveredett egy fővárosi szórakozóhelyen, a biztonsági őrök vezették ki. A rendőrség eljárást indított.

Magyar Péter péntek hajnalban egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen konfliktusba keveredett egy vendéggel, a Tisza Párt alelnöke az Index értesülései szerint a tánctér szélén összeszólalkozott egy másik férfival, aki a szóváltás után a nyakánál ragadta meg a politikust, és csak a biztonsági emberek tudták őket szétválasztani.

A portálnak nyilatkozó szemtanúk szerint Magyar Péter indulatosan beszélt, káromkodott a biztonsági őrökkel, akik felszólították, hogy távozzon. Erre nem volt hajlandó, ezért végül a nyakánál fogva vezették ki a szórakozóhelyről. Egy másik szemtanú szerint ezzel nem ért véget még a konfliktus, mert a szórakozóhely előtt még Magyar Péter dulakodásba keveredett a biztonsági személyzet tagjaival, és meg is fenyegette őket. Az állítása szerint a kezdeti vita oka az volt, hogy Magyar Péter elvette és eldobta a az egyik őt videózó vendég telefonját. Emiatt a férfi feljelentést tett.

Az Index érdeklődésére a rendőrség közölte: „A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni.”

A Tisza Párt alelnöke péntek délután egy Facebook-posztot tett közzé a történtekkel kapcsolatban, amelyben azt írja, hogy csütörtök este „több tucat fiatal társaságában jó hangulatú buliban táncoltunk a belvárosban, amíg egy fideszes, fizetett provokátor tönkre nem tette az esténket”. Magyar Péter azt állítja, hogy a férfi már korábban is követte, és az volt a célja, hogy csapdába csalja. Elismerte, hogy az őt és a társaságában lévő fiatalokat videózó férfi kezéből kikapta a telefont, de állítása szerint előtte ő "vállalhatatlan trágárságokat kiabált felém, mindent elkövetett, hogy balhé legyen. Sajnos sikerrel járt”.

Magyar Péter azt írta, ezután a férfi több mint 30 percig követte őt az utcán, és elmondása szerint „fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni hogy nagyobb baj történjen”.

"Lelkileg borzasztó megterhelő heteken vagyok túl. Ember vagyok, hibáztam. Mindenkitől elnézést kérek, akit a történtekkel megbántottam” – zárta bejegyzését Magyar Péter.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×