eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Insurer protecting a family with his hands; multiple exposure
Nyitókép: boonchai wedmakawand/Getty Images

Ítéletet mondtak a magyarok a biztosítókról – íme

Az ügyfelek több mint négyötöde elégedett a biztosító társaságok működésével, azoknak is jó a véleményük, akiknek az elmúlt 5 évben volt káreseményük – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

A legnagyobb elégedettség az életbiztosításokat és a nyugdíjbiztosításokat övezi. A káreseményben érintett ügyfelek majdnem 75 százaléka elégedett a károkozó biztosítójával, a sajátjával pedig mintegy 83 százalékuk. A Casco a legkevésbé népszerű biztosítási fajta, a tulajdonosok többsége továbbra sem köt ilyet. Legnagyobb részük arra hivatkozik, hogy csak félmillió forintot meghaladó kár esetén érné meg, de sokan az autójuk életkorára hivatkoznak – írtak.

A közlemény szerint a biztosításokat övező elégedettség 2021 óta 80 százalék feletti. A biztosítással rendelkező megkérdezettek csaknem 40 százaléka akkor váltana biztosítót, ha alacsonyabb díjat ajánlanának neki, negyedük kedvezőtlen kárrendezési tapasztalat miatt váltana. Hozzátették, hogy Magyarországon 20 százalék legfeljebb havi 5 ezer forintot költ biztosításra, 25 százalék 5 és 10 ezer forint közötti összeget, szintén 20 százalék 10 és 20 ezer forint közötti összeget, ennél többet alig 15 százalék.

A felmérést a Mabisz megrendelésére a Századvég készítette májusban telefonos megkereséssel. A 800 fős mintán végzett vizsgálat eredményeinek hibahatára legfeljebb 3,5 százalék – olvasható a Mabisz közleményben.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×