eur:
396.13
usd:
368.49
bux:
69864.2
2024. június 19. szerda Gyárfás
Shopping online concept - Parcel or Paper cartons with a shopping cart logo in a trolley on a laptop keyboard. Shopping service on The online web. offers home delivery.
Nyitókép: Tevarak/Getty Images

Ezek voltak tavaly Magyarország legnagyobb és legismertebb webáruházai

Az első két helyezett jó ideje tartja magát, viszont ha bevételben még nem is, de ismertségben nagyon feljöttek a kínai webshopok.

Ahogy egy évvel korábban, úgy 2023-ban is az eMAG volt Magyarország legnagyobb forgalmú, egyben legismertebb online áruháza - írja a GKID és a MasterCard friss kimutatása alapján a HVG. A második helyen szintén nem történt változás, a korábbiakhoz hasonlóan az Alza.hu kapta az ezüstérmet.

A harmadik helyen viszont a MediaMarkt helyét forgalomban a Kifli.hu, ismertségben pedig a Temu vette át.

Az adatokból kiderül, hogy a 15 legnagyobb internetes áruház összesen 542,5 milliárd forint online forgalmat bonyolított le 2023-ban, és 14,7 milliószor rendeltek a vevők náluk. A zord piaci helyzetet mutatja, hogy az 5 milliárd feletti forgalmú 13 magyar e-kereskedőhöz egyetlen új cég sem tudott csatlakozni, és ennek a 13 cégnek az összesített forgalma is csak 1 százalékkal növekedett.

Fontos változás az is, hogy megjelentek, és törnek előre a kínai boltok – egyelőre a forgalmi listának még nincsenek az élén, az ismertségben viszont azonkívül, hogy a Temu már a harmadik, a Shein és az Aliexpress is ott van a top 15-ben - írják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×