eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Forrás: Facebook.com/MKIF Zrt.

Érkeznek az autópályákra az új útellenőrök

Huszonkét új, speciális eszközökkel és jelzésekkel ellátott útellenőri autót állított szolgálatba az autópálya-kezelő.

Az új útellenőri járműveket elől és hátul is kamerával szerelték fel - írja a MKIF Zrt. Facebook-posztjában.

A cég tavaly augusztusban indított egy kísérleti projektet, melynek során több autójuk is menetrögzítő kamerákat kapott, mindez megfelelően volt jelezve a járműveken matricákkal. Mint írják,

az eddigi tapasztalok alapján a kamerával felszerelt útellenőrző járművek mellett lassítanak a közlekedők,

és ilyen autójuk nem is szenvedett balesetet. Emellett ezek a járművek jelentős méretű fényvisszaverő matricázást is kaptak.

2024-ben több ütemben bővülnek mérnökségi flották brigádszállítókkal, művezetői- és útellenőri autókkal, nehéz tehergépjárművekkel, darus teherautókkal - számol be róla a vállalat.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×