eur:
395.83
usd:
367.01
bux:
70128.03
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Retró festésű M41-es Csörgő dízelmozdony által továbbított személyvonat Miskolc Gömöri pályaudvar és Tiszai pályaudvar között a Miskolc-Ózd vasútvonalon 2021. június 5-én. Miskolc és Ózd között ezen a hétvégén négy-négy pár vonat erejéig visszatérnek az egykor itt közlekedő InterPici motorvonatok, és egy retró festésű, hagyományos ingavonat is forgalomba áll az M41 2103-as Csörgővel.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Vasúti járműhiány: a mélypontnál is van lejjebb

Hiába a vonalbezárások, egyre több az üzemképtelen jármű.

Tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes dízelmotorvonatainak száma – írja Facebook-oldalán a Közlekedő Tömeg.

A civil szervezet közérdekű adatigénylésére kapta meg az adatokat, amelyek szerint a MÁV-Start legkorszerűbb dízelmotorvonatainak számító, de így is több mint 20 éves Desirók harmada nem üzemképes napi forgalomban. A magaspadlós, de klimatizált Uzsgyik 40 százaléka, a már 50 éves M41-es, Csörgő néven közismert dízelmozdonyok több mint fele nem működik.

A civil szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni. A három évvel korábbi állományhoz viszonyítva ma a vasúttársaság 12%-kal kevesebb dízelmotorvonatot képes forgalomba adni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×