eur:
398
usd:
372.32
bux:
0
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-listavezetője, képviselőjelöltje beszédet mond a Majálisozz a DK-val című rendezvényen a budapesti Városligetben 2019. május 1-jén.
Nyitókép: Mónus Márton

Megvonná az idő előtt távozó államfők juttatásait a DK

Dobrev Klára bejelentette, hogy törvénymódosítást kezdeményez.

Törvénymódosítást fog benyújtani a Demokratikus Koalíció, aminek célja, hogy a jövőben a megbukott vagy lemondott köztársasági elnököknek ne járjanak az életük végéig járó juttatások, amelyek összege évente akár 100 millió forint is lehet – jelentette be a párt EP-képviselője, egyben EP-listájának vezetője.

Novák Katalin lemondott köztársasági elnök élete végéig legalább ötmillió forintos fizetést fog kapni a magyar adófizetőktől, ami ráadásul minden évben automatikusan emelkedik majd a bruttó átlagkereset növekedésével megegyező mértékben – mondta Dobrev Klára, aki hozzátette, ezenkívül még jár szolgálati lakás, titkárság, sofőr, ingyenes, kiemelt egészségügyi eljárás, valamint évente 70 millió forintot jótékonykodhat el.

"A Sándor-palota a legmagasabb közjogi méltóság munkahelye, nem pedig egy örök luxuséletbe vezető ugródeszka" - fogalmazott a DK Ep-listavezetője.

Közölte: a törvényjavaslatot a Demokratikus Koalíció frakciója fogja benyújtani, és minden parlamenti képviselettel rendelkező demokratikus ellenzéki pártot arra kért, hogy támogassák a kezdeményezést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Szereti a kávét? Jó hír érkezett

Szereti a kávét? Jó hír érkezett

Brazília kávéexportja újabb mérföldkőhöz érkezett: Az ország májusban 4,4 millió zsák kávét exportált, ami nemcsak az előző havi rekordot múlta felül, hanem 79,9%-os növekedést is jelent az előző év azonos időszakához képest. A Brazil Kávéexportőrök Tanácsa (Cecafé) által közzétett adatok szerint a kávéexportból származó bevétel is jelentősen nőtt, elérve az 1,02 milliárd dollárt (950 millió euró), ami 85,9%-os emelkedést mutat - jelentette az ESM kiskereskedelmi szakportál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×