eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Hanon Systems magyarországi beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. december 15-én. Az egyik legnagyobb dél-koreai autóipari beszállítónak számító cég 43 milliárd forint értékű beruházással 250 újabb munkahelyet teremt Székesfehérváron, Pécsen és Rétságon.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Két magyart is kimentettek Ománban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvétét nyilvánította Ománnak a közelmúltbeli, 21 halálos áldozatot követelő árvízkatasztrófával kapcsolatban, egyben háláját fejezte ki két, az árvíz fogságába esett magyar állampolgár kimentéséért.

"Nagy szomorúsággal értesültem az Ománi Szultánságot a közelmúltban sújtó pusztító időjárás következményeiről. Megdöbbenéssel hallottam, hogy az áradások 21 ember, köztük 12 gyermek életét követelték. Mélyen megindított a veszteség, amely az áldozatok családjait érte. Kérem Őexcellenciáját, hogy fogadja legőszintébb részvétnyilvánításomat" - írta Szijjártó Péter ománi kollégájának, Badr bin Hamad bin Hamud al Buszaidi külügyminiszternek vasárnap küldött levelében, amelyet eljuttattak az MTI-hez.

A magyar diplomácia vezetője a levélben "a lehető legnagyobb háláját" fejezte ki az ománi hatóságoknak, az Ománi Királyi Rendőrségnek és az ománi polgári védelemnek "a fáradhatatlan mentési tevékenységükért, amelynek során légi úton biztonságba helyeztek két, az árvíz csapdájába esett magyar állampolgárt".

"Mélységesen hálásak vagyunk hősies munkájukért, amelyet a rendkívüli körülmények között végeztek" - írta Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×