eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Analog electricity meter for households.
Nyitókép: Torsten Asmus/Getty Images

Berontott a hidegfront, és ez most sokaknak nagyon drága lesz

Hétfőn megérkezett a lehűlés, épp akkor, amikor a kedvezményes H tarifás fűtési idény zárult.

Hétfőn az ország egész területére megérkezett a lehűlés, a hidegfront. A dolog különös pikantériája, hogy az október 15-től kezdődött kedvezményes H tarifás fűtési idény pont hétfőn, azaz április 15-én zárult – írja az Index.

A hideg az előrejelzések szerint még jó ideig velünk marad, viszont a kedvezményes áramtarifa legközelebb csak október 15-től lesz elérhető. A 2010 óta elérhető kedvezményes áramdíjszabást azért hozták létre, hogy azzal lehessen működtetni a fűtési idényben a hőszivattyúkat, a klímákat és a megújuló energiaforrásokból kiépített fűtési rendszereket – október 15-től április 15-ig. Az a különlegessége, hogy a díja kilowattóránként csak 23,5 forint, és nem érvényes rá a piaci ár az átlagfogyasztás felett sem.

A hidegfront miatt újraindított fűtésnél viszont már a 35 forintos, még mindig kedvezményes lakossági árat fizetik a H tarifás fogyasztók is, ha pedig a mérőóra is átlépi az átlagfogyasztás mértékét, azaz a 2523 kilowattóra/évet, akkor már 70 forinttal kell számolni.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×