eur:
390.72
usd:
366.32
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Forrás: Nézőpont
Nyitókép: Nézőpont

Nézőpont-felmérés: a kiábrándult ellenzékiekből merít támogatót Magyar Péter

A Nézőpont Intézet legújabb közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter színre lépése nem a Fideszt gyengítette. A párt támogatottsága ugyanis nem változott februárhoz képest.

Magyar Péter még meg nem nevezett pártjával változtak a pártpreferenciák - mondta az InfoRádióban a Nézőpont Intézet elemzője, Erdélyi Rezső Krisztián, aki a Nézőpont Intézet friss kutatási eredményeinek hátterét ismertette.

"Ezek a változások alapvetően az ellenzéki térfélen történtek meg, a Fidesz támogatottsága ugyanúgy 47 százalék, ahogy februárban volt. Viszont a baloldali, balliberális pártok támogatottságán látszik Magyar Péter indulása, ugyanis a semmiből kinőtt 13 százalékra, ugyanott áll, mint a DK, az MSZP és a Párbeszéd frissen létrehozott koalíciója."

Hozzátette, februárban a Demokratikus Koalíció, az MSZP és Párbeszéd külön indulva összesen 17 százalékon állt, most együttesen 13 százalékot érnének el.

A Magyar Péter-belépés legnagyobb vesztese szerinte a Momentum lehet.

"Most azt látjuk, 4 százalékon van, fennáll az esélye annak, hogy a soron következő európai parlamenti választáson mind a két EP-mandátumát elveszíti, leginkább innét tud szavazatokat szerezni Magyar Péter", valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól; Erdélyi Rezső Krisztián szerint a Momentum és a Kutyapárt szavazói nem "identitásszavazók", mint a Fidesz, a DK és a Mi Hazánk választói, akik kedvelt pártjukkal "képesek teljes mértékben azonosulni". "Rájuk Magyar Péter pártja nem jelent veszélyt, azokra igen, akiknek nincsenek identitásszavazói" - folytatta az elemző.

A Mi Hazánktól is csak csekély mértékben tud emiatt szavazókat szerezni Magyar Péter új pártja - e logika mentén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×