eur:
390.23
usd:
359.56
bux:
73622.19
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

Karácsony Gergely visszalépését vizionálja Vitézy Dávid, de Magyar Péternek is odaszólt

Vitézy Dávid a Szabad Európa Rádióban beszélt terveiről, elképzeléseiről, és a többi között arról, hogy Karácsony Gergely akár vissza is léphet.

A műsorban elhangzottakat az Index foglalta össze. Eszerint a közlekedési és városmobilitási szakértő úgy látja, hogy a Fidesz nem tudja megnyerni a júniusi főpolgármester-választást, de Vitézy Dávid (Karácsonnyal ellentétben) nem számol azzal a forgatókönyvvel, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépjen.

Mint mondta, „ebben a hármas mezőnyben a váratlan visszalépésekben a legnagyobb előélete Karácsony Gergelynek van”. Vitézy Dávid felidézte, hogy Karácsony Gergely a 2022-es választásoknál „a teljes ellenzéki szavazótábort cserbenhagyva” lépett vissza Márki-Zay Péter javára.

Megjegyezte, a főpolgármesternek el kellene döntenie, hogy a budapestiek többségének vagy Gyurcsány Ferencnek szeretne megfelelni. Szerinte Karácsony Gergely a 2026-os országgyűlési választáson is újra indul miniszterelnök-jelöltként.

Vitézy Dávid szerint sem részéről, és tudomása szerint az LMP részéről sem volt kapcsolatteremtési szándék Magyar Péter felé.

Magyar Péterről annyit mondott, hogy nem kérte a támogatását, "nem működünk ilyen tekintetben semmilyen formában együtt, nem is ismerem őt személyesen” - fejtette ki Vitézy Dávid, aki amúgy választóként, számít Magyar Péter szavazatára is.

Címlapról ajánljuk
A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
Közeledik az orosz hadsereg Pokrovszk felé, balhé van az ukrán vezérkarban - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Közeledik az orosz hadsereg Pokrovszk felé, balhé van az ukrán vezérkarban - Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden

Lassan, de biztosan nyomul előre az orosz hadsereg a Donbaszban, majdnem minden nap elesik egy kisebb falu a frontvonal környékén. Tegnap Lozuvackét foglalták el az oroszok, félúton vannak Avgyijivkától Pokrovszk felé. A helyzetet továbbra sem tudják stabilizálni a Donbasz ukrán védői. Közben Harkiv megyében is ér el az orosz hadsereg kisebb sikereket. Az ukrán vezetés egyre nyitottabbnak tűnik a tárgyalásokra. Mindeközben orosz lapok arról írnak: orosz ellenzéki vezetők puccskísérletet szerveznek a Putyin-vezetés ellen. A kedvezőtlen frontvonali események miatt egymásnak esett az ukrán katonai vezérkar és az Azov gárdista dandár. Híreink az orosz-ukrán háborúról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×