eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kőröshegy, 2020. október 20. A Zamárdi és Balatonszárszó között húzódó Kőröshegyi völgyhíd, az M7-es autópálya viaduktja. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László

Több alkalommal is lezárják egy időre a Kőröshegyi völgyhidat

Átvizsgálják, emiatt néhány órára lezárják Kőröshegyi völgyhidat a forgalom elől április 6-án szombaton - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hozzátéve, hogy később is kell korlátozásra számítani.

A társaság közleménye szerint 8 és 14 óra között várható a lezárás, ami azért szükséges, mert meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak a hidat tartó úgynevezett "saruk". Ez a vizsgálat viszont csak forgalom nélkül, a híd megemelésével történhet - hívták fel a figyelmet. A művelet néhány óráig tart.

A híd emelése 2024. április 13-án (szombaton) 8 és 14 óra között várható, ekkor ismét lezárásra kell számítani. A problémás sarukat pedig várhatóan augusztus végén, szeptember elején cserélik majd ki.

Az MKIF hangsúlyozta: előre tervezett vizsgálatról van szó, ettől függetlenül a híd biztonságos, jó állapotban van.

A pályazár idején a Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni. Az országhatár felől közlekedőknek pedig Balatonszárszó csomópontban kell elhagyniuk a pályát és Zamárdinál térhetnek vissza.

"A tavaly indult szintrehozás során nem csak a tönkrement burkolatokat cseréljük 2025-ig 538 km-en, de országszerte mintegy 200 hidat és felüljárót újítunk meg, köztük több nagy hidat is, például az M7-es völgyhídját" - számolt be az MKIF, hozzátéve: az M7-en idén várhatóan 1,4 millió négyzetméteren cserélik és javítják a tönkrement burkolatot.

Azt is írták: várhatóan 60 híd és felüljáró is megújul ezen a pályán. Felhívták továbbá a figyelmet arra, hogy a vakáció ideje alatt idén sem végeznek előre tervezett munkálatokat Budapest és a Balaton között.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×