eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
Veres Pál polgármester beszédet mond a kétszáz éves Miskolci Nemzeti Színház jubileumi díszelőadása előtt a színházban 2023. augusztus 24-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Elmondta Miskolc polgármestere, miért nem indul újra

Lapok már beszámoltak a hírről, most a városvezető részletezte indokait.

Mint arról az Infostart is beszámolt, nem indul újra Miskolc polgármesteri címéért Veres Pál. Most a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből kiderült, családi és egészségi okok miatt döntött így.

A város önkormányzatának vezetője (Függetlenek SZIVE-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Jobbik-LMP-DK-MMM-Velünk a Város) döntéséről beszámolva úgy fogalmazott, mindig próbálta megtalálni az egyensúlyt saját élete, családja és munkája között, azonban az elmúlt években szerettei többször voltak a "második helyen, mint az elsőn".

Döntéséhez emellett az is hozzájárult - tette hozzá -, hogy a többi között iskolaigazgatóként, oktatási szakértőként és polgármesterként eltöltött huszonhét év az egészségét is jelentősen "koptatta".

Miskolc polgármestere úgy fogalmazott, mozgalmas négy és fél év van mögötte, hiszen - mint írta - egy nehéz helyzetű várost örökölve álltak helyt az önkormányzattal a pandémia, a költségvetési elvonások, a kormányzati megszorítások, a növekvő alapkiadások és energiaárak mellett.

Jelezte, azt vallotta, hogy a "civil kurázsi, a pártonkívüliség adta szabadság" hasznára lehet a városnak. Büszke arra - tette hozzá -, hogy volt ereje helytállni az elmúlt hónapokban is, és vissza tudta verni a "legsötétebb politikai támadásokat, a külső és belső ellenségeket".

A polgármester azt kívánta, a város következő vezetője olyan legyen, akinek Miskolc a fontos és nem a hatalom, és "aki az, aminek mondja magát".

Veres Pál bejegyzésében kitért arra: kitölti polgármesteri mandátumát, amelynek lejárata után is számíthatnak rá a helyiek a "városát szerető, és érte tenni akaró miskolci polgárként".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:42
×
×
×
×