eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Veres Pál polgármester beszédet mond a miskolctapolcai Ellipsum élmény- és strandfürdő avatásán 2021. június 11-én.
Nyitókép: Vajda János

Nem indul újra júniusban Miskolc ellenzéki városvezetője

A DK ellenfeszülése állhat a háttérben, de az is, hogy különféle okokból többször is volt szabadságon Veres Pál a közelmúltban. Pedig nyerhetne.

A Telex és a Borsod24.hu is úgy értesült, nem indul újra Miskolc vezetéséért Veres Pál, az ellenzéki összefogás által korábban támogatott jelölt, korábbi népszerű iskolaigazgató, aki fölényesen nyert 2019-ben a fideszes jelölttel (Alakszai Zoltán) szemben. Pedig már egy bő éve határozottan bejelentene, továbbra is élne a bizalommal.

Az ügy hátterében az is állhat, hogy bár a Momentum, az MSZP, a Jobbik-Konzervatívok és a Párbeszéd-Zöldek már korábban beállt mögé, a DK és az LMP azonban októberben új jelölttel állt elő, Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt tervezték indítani polgármesterjelöltként, a DK pedig az elmúlt hónapokban már látványosan támadta Verest, a DK nem szavazta meg Miskolc idei költségvetését sem.

A DK vezetése leginkább azt nehezményezi, hogy Veres ellenzéki polgármesterként szerintük túlságosan is szoros kapcsolatot ápol a kormánnyal. 2021 óta a Miskolci Egyetemet fenntartó vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi tagja.

A Borsod24 információi szerint azonban inkább magánjellegű okai vannak annak, hogy Veres nem indul újra a júniusi választáson. Családi és egészségügyi okokból többször is szabadságon volt az elmúlt időszakban, és szűk körben arról beszélt, hogy szeretne több időt tölteni a családjával, a tavaly született unokájával is.

Hivatalos közlés egyelőre nincs.

A DK-nak közben lett egy új jelöltje, Barkai László, az MTA doktora, a miskolci Gyermekegészségügyi Központ volt igazgatója, de őt eddig nem támogatta minden párt. A lehetséges ellenzéki polgármesterjelöltek között emlegetik Simon Gábor ügyvédet, az MSZP korábbi országgyűlési képviselőjét, aki 1994 óta önkormányzati képviselő Miskolcon.

A Fidesz Tóth-Szántai Józsefet miskolci rádióst támogatja, aki február elején civil polgármesterjelöltként jelentkezett be.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×