eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Szikra Mozgalom Stop, mini-Dubaj! címmel rendezett demonstrációjának résztvevői vonulnak az Építési és Közlekedési Minisztérium épületéhez az Andrássy úton 2024. március 22-én. A tüntetést a Rákosrendezőre tervezett beruházás ellen szervezték.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

"Stop, mini-Dubaj!" címmel tartottak tüntetést Budapesten

A Rákosrendezőre tervezett beruházás elleni közös fellépésre hívott fel Karácsony Gergely főpolgármester péntek este a Szikra Mozgalom által szervezett budapesti tüntetésen.

A "Rákos-Dubaj-beruházás" esetében is azt fogjuk csinálni, mint a Fudan-projektnél: akkor közösen tiltakoztunk és meg tudtuk azt akadályozni - jelentette ki Karácsony Gergely a "Stop, mini-Dubaj!" címmel meghirdetett demonstráción, az Építési és Közlekedési Minisztérium V. kerületi, Alkotmány utcai épületénél.

A főpolgármester arról beszélt: le kell győzni azt a politikát, amely gyűlöli Budapestet, nem ismeri a közérdeket, és amely nem ért semmit sem a klíma-, sem a lakhatási válságból. Azt mondta, hogy a Rákosrendezőre tervezett beruházás esetében is kiárusítják a nemzeti vagyont, a külföldi érdeket nézik a magyar érdek helyett.

Közölte: Budapestnek nem Európa legmagasabb épülete kell, hanem Európa legmagasabb várható élettartamára, a lakhatási válság felszámolására, új parkvárosra van szüksége. "A Rákos-Dubaj-beruházás magában hordoz mindent, amitől ennek a kormánynak a politikája szégyenletes, és ami miatt ez az ország szenved" - fogalmazott Karácsony Gergely.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke emlékeztetett: a tervezett luxusberuházás helyett a fővárosi önkormányzat előkészítő anyagai szerint Rákosrendezőn 8-10 ezer otthon épülhetne budapestieknek, továbbá lehetne ott közpark is.

Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom alapító tagja, a mozgalom zuglói polgármesterjelöltje azt mondta: a luxusnegyed nem "nekünk épül", és egy ország nem abban méri a fejlettségét, hogy hány felhőkarcolója van, hanem abban, hogy mindenkinek van-e tető a feje fölött.

A tüntetés résztvevői a VI. kerületi Kodály körödön gyülekeztek, majd fáklyákkal a kezükben vonultak az Alkotmány utcába.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×