eur:
390.77
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Magyar Péter, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója hivatalában 2020. január 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tanúként hallgatta meg az ügyészség Magyar Pétert

Négy órát töltött a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen Magyar Péter. Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje a Schadl-Völner ügyről beszélt az őt meghallgató ügyészeknek, majd pedig a sajtónak.

Szerda délelőtt tanúként hallgatta meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férjét. A több mint négyórás meghallgatás után a jogász, aki március 15-én politikai mozgalmat indított, azt mondta, két, korrupciós gyanút megfogalmazó Facebook-posztja miatt idézte be a nyomozóhatóság.

A meghallgatás után Varga Judit volt férje azt mondta, közölte az ügyészekkel, hogy a Schadl György és Völner Pál bukását okozó vesztegetési ügyben a kormánynak még a gyanúsítottak őrizetbe vétele előtt tudomása volt arról, hogy büntetőeljárás és titkos megfigyelés folyik, és erről tájékoztatták már akkor, fél évvel a meggyanúsítása előtt Völner Pál igazságügyi miniszterhelyettest is.

Magyar Péter az ügyészség épülete előtt azt is állította, hogy "Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre és manipulálták az ügyészségi iratokat, ami annyit jelent, hogy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak belőle dolgokat, vagy megmásították benne a dolgokat". Ezzel kapcsolatban azt is kijelentette, hogy az állításait hangfelvételekkel tudja bizonyítani, amelyeken több kormánytag is szerepel, de azt nem mondta meg, hogy kik. Állítása szerint a hangfelvételek hónapok óta rendelkezésére állnak, és ő készítette őket a családja védelme érdekében.

Március 26-ra újabb tanúkihallgatásra hívták be, ígérete szerint akkor bemutatja majd az ügyészeknek a rendelkezésére álló bizonyítékokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×