eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára az EU-tagországok közlekedési minisztereinek találkozóján Prágában 2022. október 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Az LMP továbbra is abban bízik, hogy Vitézy Dávid elindul

Ki kellene szabadítani Budapestet a "szellemi polgárháborúból" - jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton sajtótájékoztatón Budapesten, jelezve: a helyzet megoldását Vitézy Dávid főpolgármesterré választásában látják.

Kanász-Nagy Máté azt mondta, az egyik politikai oldal azt hangoztatja, hogy a főpolgármester-választáson valójában Orbán Viktor ellen kell küzdeni, a másik azt, hogy Gyurcsány Ferenc ellen, pedig nem valami ellen, hanem valamiért kell küzdeni.

Azt látják az LMP-ben, hogy az elmúlt években Budapest a pártpolitikai csatározások színhelyévé vált, és sajnos mind a két főpolgármester-jelölt - Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely - személye is ezt erősíti - tette hozzá.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: azzal, hogy a Fidesz Szentkirályi Alexandrát indítja, egyértelművé tették, hogy azt szeretnék, hogy "Budapest legyen a kormánynak a szócsöve". Szerintük megválasztása esetén a fideszes főpolgármester azt tenné, amit a miniszterelnök mond neki.

Kanász-Nagy Máté rámutatott arra is, Karácsony Gergely a nemzeti ünnepen "olyan szerepben tűnt fel, mintha az ellenzék vezetője, ismét miniszterelnök-jelölt szeretne lenni".

Az önkormányzati választások arról szólnak, kit bízzunk meg azzal, hogy Budapest ügyeit intézze és jobbá tegye ezt a várost - tette hozzá.

Az LMP szerint ha e két jelölt küzdelmét nézzük, fennmarad az a "szellemi hidegháború, szellemi polgárháború", amely kialakult Magyarországon. Ők nem abban érdekeltek, hogy Budapestet kirángassuk a "szellemi posványból" - fogalmazott.

Kanász-Nagy Máté a feladatok közül kiemelte egyebek mellett

  • a lakhatás,
  • a zöldfelületek,
  • a munkahelyteremtés,
  • a közlekedésszervezés,
  • az egészségügy és
  • a szociálpolitika erősítése, valamint
  • a Rákos-Dubaj beruházás kérdését.

Közölte: az LMP szeretné kiszabadítani a fővárost ebből a "szellemi polgárháborúból", amihez egy harmadik útra és egy harmadik személyre van szükség; ennek a helyzetnek a megoldását Vitézy Dávid megválasztásában látják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×