eur:
389.49
usd:
363.16
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Szabó-Bisztricz Anett, FVMKI

Szívszorító beszámolók az M7-esen történt vasárnapi halálos tömegbalesetről

Egy ember meghalt, négyen - köztük egy gyermek - súlyosan megsérültek a vasárnap reggeli ködben-füstben az M7-es autópályán, a Velencei-tó magasságában történt balesetekben.

Mint arról az Infostarton több cikkben is beszámoltunk, vasárnap reggel az M7-es autópályán, a főváros felé vezető oldalon a velencei pihenő után körülbelül másfél kilométer hosszan a sűrű ködben több baleset is történt. Nem sokkal odébb a sztráda Balaton felé vezető oldalán is bekövetkezett egy ütközés.

A súlyosabbik, tömeges balesetben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek voltak. Az egyik autó egy kamion (nyergesvontató) hátuljának rohant, annak vontatmánya alá szorult. A műszaki mentés során a tűzoltók daruval emelték meg a vontatmányt és a fecskendővel húzták ki az autót. A sofőr férfin már nem lehetett segíteni, a helyszínen meghalt.

Összesen 18-an sérültek meg, köztük gyerekek is.

Két mentőhelikopter és 16 mentőautó személyzete látta el a sérülteket, mondta el Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az RTL-nek. Az egy halálos áldozaton kívül négyen - köztük egy gyerek - súlyosan, 14-en könnyebb sérüléseket szenvedtek. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították.

A rendőrség összesítése szerint a balesetekben 40 autó tört össze.

A tévécsatornának az egyik érintett sofőr elmondta, hirtelen kerültek bele a "tejszerű" ködbe. Azonnal lassított, majd feltűnt előtte egy már álló kamion. A tükörben ekkor azt látta, hogy egy nagyobb autó jön utána - ez a kocsiba szaladt, belökte a kamion alá.

"Kinyílt a légzsák. Azon imámdkoztunk, hogy ne jöjjön mögötte egy még nagyobb autó, hogy még jobban betoljon alá és ne tudjunk kiszállni a kocsiból"

- idézte fel a férfi.

Egy asszony arról beszélt, hogy össze-vissza csapódtak az autópályán. Miután kiszálltak az összetört kocsiból, semmit sem láttak, percekig csak az érkező autók becsapódásait hallották. A levegőben maró szag terjengett.

A közelben volt egy nagyobb tűz, körülbelül 3 kilométernyire, Kápolnásnyéken égett egy állattartó telep, annak füstje keveredhetett a köddel.

A balesetről az első bejelentések fél nyolc magasságában érkeztek. Mint Szimicsku László, a sztrádát kezelő MKIF kommunikációs vezetője a riportban közölte, az autósokat hét óra utántól figyelmeztették az autópálya kijelzőin a ködös útszakaszok jelentette veszélyre.

A sztráda Balaton felé vezető oldalát még délelőtt, a Budapest felé vezetőt délután fél kettő után nyitották meg a forgalom előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Vasarely 50 évvel megelőzte a korát - Interjú Pierre Vasarelyvel

Az V. Műtárgybefektetési Konferencia alkalmából Budapestre érkezett Pierre Vasarely, a Fondation Vasarely elnöke. Victor Vasarely örökösét, erkölcsi jogtulajdonosát és életművének gondozóját Zachar Veronika és Kollmann Szilvia, a műtárgy.com-tól kérdezték nagyapjáról, 2019-ben megjelent családregényéről, magyarországi kapcsolatairól, az Alapítvány működéséről, továbbá a jövőbeli terveiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×