eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Getty Images/

Minden sofőrnek fontos közlés az M7-esen történt halálos tömegbaleset kapcsán

Negyven kocsi törhetett össze - ezek üzemben tartóinak, illetve a közvélemények is érdekes lehet a Mabisz közlése.

Vasárnap hajnalban a sűrű köd és talán egy közeli tűzeset füstje miatt kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt több tucat autó ütközött össze az M7-es autópályán, mindkét irányban. A balesetben egy ember meghalt és 18-an megsérültek, ketten még intenzív osztályon vannak.

"A gépjárművek utasai minden esetben vétlen károsultnak minősülnek, akik a felelősség kérdésétől függetlenül, teljes kártérítésre jogosultak annak a járműnek a biztosítójától, amelyben ültek" - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége. Hozzátették: a magyarországi biztosítók a hivatalos rendőrségi jelentések alapján kezdik meg a tömeges balesetek rendezését.

Azt javasolják a károsultaknak, hogy a minél gyorsabb ügyintézés érdekében azok, akik rendelkeznek Casco biztosítással, a saját biztosítójuknál jelentkezzenek kártérítési igényeikkel. Azokban az esetekben, ha a kötelező felelősségbiztosítást kívánják igénybe venni a baleset résztvevői, és a felelősséget egyértelműnek gondolják, ott a károkozó biztosítójánál jelentsék be a történteket. Ha pedig valamelyik helyszínen nem egyértelmű a felelősség kérdése, akkor a baleset résztvevői a MABISZ-hoz fordulhatnak. A szövetség befogadja kártérítési igényeiket, elvégzi a kárfelmérést és a hivatalos iratok beérkezését követően továbbítja az iratokat a rendezésben illetékes biztosítóhoz.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×