eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
firefighters battle a wildfire
Nyitókép: Toa55/Getty Images

Tűz egy társasházban Óbudán, robbanás Csepelen

A III. kerület egyik társasházban csaptak fel a lángok reggel. Tűz volt Kápolnásnyéken és Csepelen is.

Vasárnap hajnalban egy óbudai, Hévízi úti társasház első emeleti lakásának nappalijában tűz ütött ki és berendezési tárgyak égtek. A tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet, majd ventillátorral szellőztettek. Az épület nyolc lakásából 15 ember távozott, őket a helyszín átvizsgálása után visszaengedték otthonaikba - írta a katasztrófavédelem.

Ugyancsak vasárnap reggelre egy kápolnásnyéki állattartó telepen is felcsaptak a lángok. A Balassa utcában egy 1500 négyzetméteres tyúktelep fele lángokban állt és a tűz átterjedt a tetőre. A tűzoltók eloltották a lángokat, az egységek megbontották a tetőszerkezetet, majd hőkamerával átvizsgálták az épületet.

Csepelen, a Központi úton egy mintegy nyolcszáz négyzetméteres csarnokban vasárnap reggel csaptak fel a lángok, amelyeket elfojtottak a fővárosi hivatásos tűzoltók. Egy gázpalack felrobbant a tűzben, az épületben lévő hegesztőpalackokat azonban nem érintették a lángok - közölte a katasztrófavédelem.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×