eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Az El a kezekkel a gyerekektől, ennyi nem elég! címmel, az Országos Közös Akarat elnevezésű szervezet kezdeményezésére tartott demonstráció résztvevői a budapesti Szent Gellért téren 2024. február 21-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fáklyákkal vonultak a Kossuth térre a tüntetők

„Ennyi nem elég, el a kezekkel a gyerekektől” címmel szervezett tüntetést az Országos Közös Akarat.

Az Országos Közös Akarat által szervezett demonstráció résztvevői a Szent Gellért téren gyülekeztek, majd a Szabadság hídon keresztül vonultak fáklyás menettel a Kossuth Lajos térre − írja az Index.

Meleg Sándor szociális munkás a Szent Gellért téren felállított színpadon kifejtette: ahogy bánnak ma a gyerekekkel, az határozza meg Magyarország jövőjét. Hangsúlyozta, hogy A szociális munkás hangsúlyozta, a szociális szektorban dolgozók bére ma az egyik legalacsonyabb a közszférában, így megszűnik az utánpótlás.

Bercsek Blanka, az Egységes Diákfront tagja úgy látja, a kegyelmi ügyben ugyan lemondott két politikus, de elfelejtették az áldozatokat. Szerinte a gyerekeknek annyi volt a bűne, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, segítséget kérni pedig nehéz, mert nem tudják, hogy kiben bízhatnak.

Giay Lola, az Egységes Diákfront tagja arról beszélt, hogy ez nem egy megosztó ügy, mindenki valódi gyermekvédelmet akar. Hangsúlyozta, hogy az abúzusnak véget kell vetni, legyen az testi, lelki vagy szexuális.

Szilágyi Kitti óvodapedagógus pedig arról beszélt, hogy megemlékezni és emlékeztetni jöttek. Azért vannak itt, mert véletlenül kiderült egy tragédia, de ők már nem cselekedhetnek véletlenül, csak együtt tudják elvégezni a munkát, a gyermekvédelem ügye bármilyen hovatartozásnál feljebb áll. A tiltakozás este negyed nyolckor ért véget.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×