eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az El a kezekkel a gyerekektől, ennyi nem elég! címmel, az Országos Közös Akarat elnevezésű szervezet kezdeményezésére tartott demonstráció résztvevői a budapesti Szent Gellért téren 2024. február 21-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fáklyákkal vonultak a Kossuth térre a tüntetők

„Ennyi nem elég, el a kezekkel a gyerekektől” címmel szervezett tüntetést az Országos Közös Akarat.

Az Országos Közös Akarat által szervezett demonstráció résztvevői a Szent Gellért téren gyülekeztek, majd a Szabadság hídon keresztül vonultak fáklyás menettel a Kossuth Lajos térre − írja az Index.

Meleg Sándor szociális munkás a Szent Gellért téren felállított színpadon kifejtette: ahogy bánnak ma a gyerekekkel, az határozza meg Magyarország jövőjét. Hangsúlyozta, hogy A szociális munkás hangsúlyozta, a szociális szektorban dolgozók bére ma az egyik legalacsonyabb a közszférában, így megszűnik az utánpótlás.

Bercsek Blanka, az Egységes Diákfront tagja úgy látja, a kegyelmi ügyben ugyan lemondott két politikus, de elfelejtették az áldozatokat. Szerinte a gyerekeknek annyi volt a bűne, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, segítséget kérni pedig nehéz, mert nem tudják, hogy kiben bízhatnak.

Giay Lola, az Egységes Diákfront tagja arról beszélt, hogy ez nem egy megosztó ügy, mindenki valódi gyermekvédelmet akar. Hangsúlyozta, hogy az abúzusnak véget kell vetni, legyen az testi, lelki vagy szexuális.

Szilágyi Kitti óvodapedagógus pedig arról beszélt, hogy megemlékezni és emlékeztetni jöttek. Azért vannak itt, mert véletlenül kiderült egy tragédia, de ők már nem cselekedhetnek véletlenül, csak együtt tudják elvégezni a munkát, a gyermekvédelem ügye bármilyen hovatartozásnál feljebb áll. A tiltakozás este negyed nyolckor ért véget.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×