eur:
389.51
usd:
364.54
bux:
68001.87
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Ilyen is van Magyarországon: traffipaxozó rendőröket büntettek meg

Felelősségre vonták a rendőröket, akik a sáv közepén állva, a forgalommal szemben mértek sebességet.

Egy a közösségi médiában terjedő videofelvétel szerint egy civil rendőrautó forgalommal szemben, felkapcsolt tompított fényszóróval, a szembejövőket arra kényszerítve mért sebességet, hogy részben átlépjék a záróvonalat, miközben kikerülik a rendőrautót.

A videó megosztotta még a szakembereket is, mert például Pető Attila közlekedési szakértő, a KRESZ-professzor azt mondta, hogy a Kresz alapján a rendőrök megtehetik, hogy akár a forgalommal szemben, a sávban állnak meg traffipaxozni, ha a járműforgalmat indokolatlan mértékben nem akadályozzák vele. Viszont álló járművön tompított fényszórót nem használhatnak.

A Telex megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy a traffipaxozó jármű miért ezt a helyszínt választotta; és indult-e valamilyen eljárás, és azt a választ kapta, hogy a nyilvánosságra hozott videofelvétel alapján a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság vezetője parancsnoki tényfeltáró vizsgálatot rendelt el. Ennek eredménye alapján szakszerűtlen intézkedés miatt felelősségre vonták az érintett rendőröket, a hasonló esetek elkerülése érdekében pedig megtették a további szükséges intézkedéseket.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×