eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2021. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Bús Balázs újraindul Óbudán a polgármesteri címért

A kerületet korábban 13 évig már irányító Fidesz-politikus bejelentette: újra harcba száll a polgármesteri címért, és ezért kezdeményezte felmentését az NKA alelnöki és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói tisztségéből.

"Újraindulok Óbudán!" – írta Facebook-oldalán Bús Balázs, aki 1998 óta Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője, 2006 és 2019 között a III. kerület polgármestere volt.

Az elmúlt időszakban a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökeként, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatójaként dolgozott, de a polgármester-jelölti pozíciója miatt mindkét tisztségének megszüntetését kezdeményezte Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternél. A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint a miniszter tudomásul vette és elfogadta a kezdeményezést.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki teendőit Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára látja el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×