eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke a Petőfi Sándor-emlékévről tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának Tükörtermében 2021. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Bús Balázs újraindul Óbudán a polgármesteri címért

A kerületet korábban 13 évig már irányító Fidesz-politikus bejelentette: újra harcba száll a polgármesteri címért, és ezért kezdeményezte felmentését az NKA alelnöki és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói tisztségéből.

"Újraindulok Óbudán!" – írta Facebook-oldalán Bús Balázs, aki 1998 óta Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselője, 2006 és 2019 között a III. kerület polgármestere volt.

Az elmúlt időszakban a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnökeként, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatójaként dolgozott, de a polgármester-jelölti pozíciója miatt mindkét tisztségének megszüntetését kezdeményezte Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszternél. A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint a miniszter tudomásul vette és elfogadta a kezdeményezést.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki teendőit Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára látja el.

Címlapról ajánljuk
Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az Arénában: büszke vagyok arra, amit elértem, de nem vagyok sztár

Marozsán Fábián az ATP-világranglista 37. helyezett játékosa az InfoRádió Aréna című műsorának vendége, és elmesélte, hogyan lett belőle teniszező, milyen hullámvölgyek voltak a pályafutásában és mennyire változtatta meg az életét a Carlos Alcaraz elleni tavaly májusi győzelem. Kiderült, hogy melyik borítást szereti a legjobban, hány versenyen játszana a szíve szerint, és minek örülne tíz év múlva.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 13. 20:05
×
×
×
×