eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia megnyitóján a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szánthó Miklós: az idei CPAC célja "a nyugati civilizáció megmentése"

Az áprilisi CPAC Hungary rendezvényén "a nemzeti erők nemzetközi összefogásával" azt szeretnék a résztvevők elérni, hogy olyan váltás következzen be az idei európai parlamenti és az amerikai elnökválasztásokon, amelyek segítenek megmenteni a nyugati civilizációt – mondta az InfoRádióban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója. Hozzátette: az eseményen részt vesz a leendő holland miniszterelnök, Geert Wilders is.

Az Alapjogokért Központ által szervezett 2024-es CPAC Hungary fő szónoka Orbán Viktor lesz áprilisban.

"A cél az, hogy a rendezvény felmutasson egy összjobboldali, összeurópai összefogást az európai parlamenti választások előtt, illetve azt is, hogy a magyar jobboldal nem csak az európai jobboldali-konzervatív összefogás motorja, de igazából az ország formális politikai súlyát és méretét meghazudtolva globális szinten is egy világítótorony a józan ész erői számára" – jelentette ki az InfoRádióban Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Ide várják Dél-Amerikától kezdve az Egyesült Államokon és Izraelen át Japánig a konzervatív pártok vezetőit, képviselőit.

Az érkezők nevei már szivárognak, jön például Geert Wilders, Hollandia várható miniszterelnöke, a választásokon győztes jobboldali holland párt elnöke, de Szánthó Miklós azt várja, hogy más európai pártvezetők is csatlakoznak még, "ahogy ez történt az elmúlt években is", amerikai kongresszusi képviselőket is várnak.

Az elmúlt években Donald Trump videoüzenetben "volt jelen" a konferencián, hogy idén személyesen eljön-e, arról a szervező azt mondta, "meglátjuk".

Korábban az "Isten, haza, család" fogalmi hármas állt a rendezvény középpontjában, illetve a nemzeti-jobboldali-konzervatív erők szövetségbe szervezése ("Együtt erő vagyunk"), az idei évben "a megvalósult összefogásra alapozva a jobboldal Európában és Amerikában is akcióba lendüljön" - fogalmazott Szánthó Miklós, "lecsapoljuk a mocsarat Brüsszelben, illetve Washingtonban", ez volna ugyanis a záloga szerinte "a nyugati civilizáció megmentésének".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×