eur:
389.31
usd:
363.72
bux:
68259.02
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szeged, 2020. október 4. A Tisza felett átívelő Belvárosi híd, a háttérben a Fogadalmi templom tornyai. MTVA Fotó: Molnár-Bernáth László
Nyitókép: MTVA/Molnár-Bernáth László

Nem április elsejei tréfa: egy hazai nagyvárosban sok utasnak ingyenes lesz a tömegközlekedés

Április elsejétől ingyen utazhatnak az SZKT és a Volánbusz járatain a 14 év alatti gyerekek.

A Közéleti Kávéház című rendezvény évadnyitó beszélgetésén jelentette be a változást Botka László polgármester, amikor Szeged költségvetését ismertette - írja az iho.hu.

Szegeden a trolikat és villamosokat az SZKT üzemelteti, az autóbusz-közlekedésért a Volánbusz felel. A város költségvetését a február 16-i közgyűlésen fogadják el, de mint írja a lap, aligha kérdéses, hogy ezt a javaslatot is elfogadják.

Vagyis a tizennégy éven aluli gyerekeknek már csak februárra és márciusra kell bérletet venni Szegeden, az idei tavaszi szünettől kezdve ingyen utazhatnak a városban.

A döntés a városháza számításai szerint idén 220 millió forintjába kerül Szegednek, ez a támogatás is része annak az 500 millió forintos keretnek, amivel idén a város 1 milliárd 500 millió forintról 2 milliárd forintra emeli a szociális alapját.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×