eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: David De Lossy/Getty Images

Fontos változás történt, erről minden vadásznak tudnia kell

A vadászvizsga írásbeli részének tesztkérdései közül csaknem félszáz módosult, továbbá a szóbeli rész tételsora is frissült.

Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) – az Agrárminisztériummal egyeztetve – az elmúlt időszak jogszabályi változásaihoz igazodva frissítette a vadászvizsga írásbeli kérdéseit – írja az agroinform.hu.

A tesztkérdéseket a vadászkamara gondozásában megjelenő, A vadászvizsga írásbeli tesztkérdései és képanyaga című kötet tartalmazza. A legutóbbi, tavalyi kiadáshoz képest 47 kérdés módosult az 1106-ból.

A jelentkezőket 2024. január 19-e óta már az új kérdések alapján vizsgáztatják, továbbá ugyanettől a naptól kezdve már az online vadászvizsga teszt is az új adatbázist használja.

A frissített kiadás várhatóan az év első hónapjaiban jelenik meg, addig az OMVK által összeállított, bárki számára letölthető változásjegyzéket lehet tanulmányozni. Minden további részletről a vadászkamara honlapján lehet tájékozódni.

Lényeges információ az érintettek számára, hogy január 19-étől néhány ponton változott a vadászvizsga szóbeli részének tételsora is, amely itt érhető el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×