eur:
385.29
usd:
354.76
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Tudja a rendőrség, hogy ki vágta ki a fákat a csillaghegyi Duna-parton

Megtalálták, hogy ki vágta ki az egyenként 250 ezer forintért telepített fákat a csillaghegyi Duna-parton.

A III. kerületi rendőrkapitányság és a III. kerületi közterület-felügyelet ma (hétfő) délután helyszínelésén azonosította az elkövetőt, aki elismerte a tettét - írta napközbeni posztját kiegészítve Budapest főtájépítésze.

Ahogy arról az elsők között beszámoltunk, és helyszínen fotót is készítettünk, a csillaghegyi Piroska utca végénél, a Duna-parton, kivágtak több, nemrég ültetett fát.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A helyszínen mindenki sejtette, hogy ki adhatott erre utasítást, hiszen a helyszín feltűnően közel van egy közismert luxushotelhez.

Az árvíz elleni védekezéssel indokolták a tettet, de Bardóczi Sándor azt írta közösségi oldalán, hogy a hullámtérben található ingatlanok a jogszabály szerint a kerítésük vonalában védekezhetnek. Ráadásul az előrejelzések szerint az ár tetőzésekor sem biztos, hogy eléri a közismert szálloda határát. Éppen ezért, tette hozzá a szakember: "az engedély nélkül történt fakivágás az árvízi védekezéssel még elméletben sem indokolható”.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×