eur:
390.67
usd:
364.82
bux:
68272.18
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tudja a rendőrség, hogy ki vágta ki a fákat a csillaghegyi Duna-parton

Megtalálták, hogy ki vágta ki az egyenként 250 ezer forintért telepített fákat a csillaghegyi Duna-parton.

A III. kerületi rendőrkapitányság és a III. kerületi közterület-felügyelet ma (hétfő) délután helyszínelésén azonosította az elkövetőt, aki elismerte a tettét - írta napközbeni posztját kiegészítve Budapest főtájépítésze.

Ahogy arról az elsők között beszámoltunk, és helyszínen fotót is készítettünk, a csillaghegyi Piroska utca végénél, a Duna-parton, kivágtak több, nemrég ültetett fát.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A helyszínen mindenki sejtette, hogy ki adhatott erre utasítást, hiszen a helyszín feltűnően közel van egy közismert luxushotelhez.

Az árvíz elleni védekezéssel indokolták a tettet, de Bardóczi Sándor azt írta közösségi oldalán, hogy a hullámtérben található ingatlanok a jogszabály szerint a kerítésük vonalában védekezhetnek. Ráadásul az előrejelzések szerint az ár tetőzésekor sem biztos, hogy eléri a közismert szálloda határát. Éppen ezért, tette hozzá a szakember: "az engedély nélkül történt fakivágás az árvízi védekezéssel még elméletben sem indokolható”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×