eur:
390.69
usd:
364
bux:
68302.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Durva fakivágások a Duna-parton, feljelentés lehet belőle

Több frissen ültetett fát kivágtak Csillaghegynél, a Piroska utca végénél, a Duna-parton. Budapest főtájépítésze feljelentésről beszél.

Bardóczi Sándor posztolt a facsonkításokról, amelyet aztán az Infostart munkatársa is megnézett. Valóban több fát, meglehetősen kíméletlenül, mintegy 15 centivel a föld felett elvágtak. Budapest főtájépítésze azt írja, hogy a nemrég kiültetett fák költsége gödörásással, talajelőkészítéssel, karózással, szállítással és munkadíjjal együtt nettó 250 ezer forintba kerül.

Engedélyt senki nem kért és senki nem kapott ezeknek a közterületi fáknak a kivágására, kivágásukat semmi nem indokolta.

A helyszín egyébként a Duna hulllámtere, más kérdés, hogy pár méterre van tőle egy milliárdos, 4 csillagos szálloda, amelynek vezetője évek óta ádás harcot folytat a parti gát megépítése mellett. Ezzel így védve lenne a komplexuma, de most neki kell homokzsákoznia.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A munkák amúgy napok óta folynak, hiszen ahogy megírtuk, a Duna kiönthet a parti sétányra és elérheti a telkek szélét. Ez praktikusan azt jelenti, hogy akár be is folyhat a szállodába.

fotó: Infostart
fotó: Infostart

A szakember azt is írta posztjában, hogy "a hullámtéren épült ingatlanok a jogszabály szerint a kerítésük vonalában védekezhetnek. Nem a közterületen".

Baródczi Sándor még azt is hozzátette: a hivatali szünetet követően kollégáim helyszíni szemlét tartanak majd a területen és megteszik a szükséges rendőrségi és jogi intézkedéseket az ügyet illetően".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×