eur:
389.76
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az áradó Duna Mohácsnál 2013. június 12-én. A városban 960 centiméteres a Duna vízszintje, a tetőzést június 13-án, 965 centiméteren várják.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Jövőre indul az eddigi legdrágább dunai híd építése

Soha ekkora összeget nem fordítottak még hídépítésre itthon. A mohácsi híd 300-320 milliárd forintból épül majd meg.

Interjút adott a makói Rádió7-nek Lázár János Ebben az építési és közlekedési miniszter a mohácsi Duna-hídról is beszélt.

A vg.hu összefoglalója szerint most először hangzott el például, hogy mennyibe kerülhet az új híd: Lázár János hatalmas összeget említett,

úgy látja, hogy 300-320 milliárd forintból épül majd meg az új Duna-híd.

A lap emlékeztet rá, hogy a kőröshegyi völgyhíd 51,175 milliárd forintból épült meg, hozzá kapcsolódóan pedig egy 14,2 kilométer hosszú autópálya-szakasz is létrejött 76 milliárd forintból. Igaz, ezeket még 2007-ben adták át, több mint 16 éve.

A tárcavezető azt is közölte, hogy 2024-ben elindítják a kivitelezést.

Mindenesetre úgy tudni, hogy ebben a pénzben nem csupán a hídról van szó, hanem az ezzel összefüggő úthálózatról is. A tervezők hangsúlyozták: a kialakított nyomvonal az érzékeny területek figyelembevételével, azok elkerülésével készült. Ezenfelül szó van még egy kikötőfejlesztésről is. Ha mindez valóban létrejön, megnyílhat az út, hogy Mohács meghatározó logisztikai bázissá váljon.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Erősödött a forint szerdán, ez pedig lendületet vett a Fed kamatdöntését követően, amely a várakozásoknak megfelelően alakult: nem módostottak az irányadó kamaton, az marad továbbra is 5,25-5,5%. A Fed közleménye szerint a jelenlegi inflációs és reálgazdasági helyzet kiismerhetetlen, így a kiváráson túl nem sok teendője van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×