eur:
389.69
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Egy rendőrségi motorcsónak köt ki a Mohácsi Határkikötőben 2015. augusztus 6-án. Megújult a folyami határőrizeti rendszer a Duna déli szakaszán, a csaknem 400 millió forintos fejlesztéssel megoldottá vált az államhatár és a vízi határátkelőhely között lévő mintegy 16 kilométeres szakasz folyamatos felügyelete.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Megindult a roham a mohácsi Duna-híd megépítéséért

A héten járt le a mohácsi Duna-híd és a csatlakozó úthálózat megépítésére kiírt pályázat ajánlattételi határideje.

Hargitai János, a térség országgyűlési képviselője, a Mohács 500 program miniszteri biztosa a bama.hu-nak nyilatkozott. Arról tájékoztatott, hogy több ajánlat érkezett, a kivitelező kiválasztását célzó bírálati eljárás tavasszal zárulhat le.

Az ajánlati felhívás szerint a döntésre az ajánlattételi határidőtől számítva alapesetben 60 nap áll rendelkezésre, ami két hónappal meghosszabbítható. Ilyen nagyságrendű, minden bizonnyal több százmilliárdos beruházás esetében ez utóbbi szinte borítékolható, így várhatóan

2024 márciusára dőlhet el, melyik cég végezheti el a munkát.

A kiírás szerint az építkezést három szakaszra határolták: a csatlakozó úthálózat kialakítása a szigeti oldalon, illetve a városi oldalon, valamint maga a híd megépítése.

A munkák mindenütt lényegében egyszerre kezdődnek meg, a teljes befejezésre pedig a szerződés aláírásától számított ötven hónapja lesz a megbízást elnyerő cégnek.

Az 57-es főút M6-os autópályától Mohácsig, az újvárosi körforgalomig vezető szakaszát kétszer kétsávos úttá alakítják át, erre azonban mindössze 21 hónapja lesz a kivitelezőnek, azért, hogy így a mohácsi csata ötszázadik évfordulójára, 2026-ra már befejeződjön az építkezés a csatatér északi peremén, s munkagépek, forgalmi korlátozások ne zavarják a közlekedést, a méltó emlékezését.

Maga a híd 756 méter hosszú lesz, 2x2 sávos, osztott pályás útként épül, kerékpárút átvezetéssel.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×