eur:
389.57
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Holnap Magyarországa Egyesület, a Momentum és a Renew Europe EP-frakció által szervezett konferencián Budapesten  2023. május 19-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Momentum-elnök - "Arra kértem Donáth Annát, vegye át a párt vezetését"

Donáth Anna szerint meg kell újítani az ellenzéket, ezért visszatér a Momentum élére.

Az EP-képviselő elmondta, hogy másfél évvel ezelőtt, kisfia születése miatt lépett vissza a párt elnökségétől. De most szólítja a kötelesség, mivel a legtöbb ellenzéki párt nem alternatívát kínál, hanem még rá is licitál a Fideszre - idézte Donáth Annát az index.hu.

A Momentum korábbi elnöke szerint szükség van egy erős liberális pártra, „amely nem fárasztja populista ígéretekkel a választóit, amely nem néz félre, ha egy jelöltje morálisan vállalhatatlan módon viselkedik. Amely kiáll egy szabad Magyarország, tízmillió szabad magyar állampolgár közössége mellett. Amely elsősorban nem az állam erejében, hanem az egyén szabadságában látja a kiutat a mostani fojtogató, autoriter rendszerből – miközben "nem engedi el az elesettek kezét".

Azt is hangoztatta, hogy

egy erős, szabadelvű párt nem akar örökbérletet a 2010 előtti világ politikusaival az ellenzéki oldalon.

Olyan pártot szeretne létrehozni, amelyik nem fél kimondani, hogy nem vezet kormányváltáshoz az az út, amin az ellenzék 13 éve jár - hangoztatta a Momentum EP képviselője.

"Ezért térek vissza a Momentum élére" - közölte Donáth Anna. Mint mondta számít a párt legnépszerűbb politikusaiból álló elnökségi csapatra: Orosz Annára, Soproni Tamásra, Hajnal Miklósra, Bedő Dávidra, Tompos Mártonra és a jelenlegi alelnökre, Cseh Katalinra.

Ugyanakkor szavaiból az nem derült ki, hogy milyen pozícióban számol a jelenlegi pártelnökkel, frakcióvezetővel, Gelencsér Ferenccel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×