eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Modern empty temporary intensive care emergency room is ready to receive patients with coronavirus infection.
Nyitókép: Akiromaru/Getty Images

Aggasztó hír a Covidról: egyre többen vannak az intenzív osztályokon

Rusvai Miklós szerint bár kiugróan megnőtt a megbetegedések száma, nem számít arra, hogy az új hullám miatt tömegesen kellene Covid-osztályokat nyitni a kórházakban.

Felszálló ágba került a koronavírus járvány – áll a Népegészségügyi Központ honlapján. A kormány százezer módosított Moderna vakcinát rendelt, jelenleg a Pfizer, illetve a Janssen oltásai elérhetőek, és ezeket tudják a háziorvosi rendelőkbe is kiszállítani – írja az atv.hu.

A portál szerint hetente kétszáznál is több beteg kerül kórházba, tizenöt százalékuk ráadásul az intenzív osztályra.

Rusvai Miklós szerint megkésett a mostani oltási kampány. „A bevásárlási láz illetve később a családi találkozások a szilveszteri baráti összejövetelek miatt fokozódni fog a járvány, tehát erre a felkészülést adott esetben a vakcinázási kampány beindítását nagyjából szeptember októberben kellett volna elindítani” – figyelmeztetett a víruskutató.

Rusvai Miklós a cukorbetegeknek, a hetven év felettieknek, valamint a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek azt javasolja, feltétlenül vegyék fel az oltást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×