eur:
388.91
usd:
359.48
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Cityscape
Nyitókép: mikiczetti/Getty Images

Jön a 350 forintos diákbérlet egy balatoni nagyvárosban

2024. február 1-jétől a diákbérleteket egy vonaljegy áráért, azaz 350 forintért tudják majd megvásárolni a veszprémi, illetve a Veszprémben tanuló diákok.

Mindezt egy buszmegállóban jelentett be a polgármester - számol be a veol.hu.

Porga Gyula úgy fogalmazott, a városstratégia azt a célt tűzte ki, hogy élhetőségben Európa élmezőnyéhez tartozzon Veszprém. Ennek egyik része, hogy még többen tudják igénybe venni a helyi közlekedést, hiszen a hosszú távú fenntarthatósági szempontból azt szeretnék elérni, hogy az általános és középiskolások, az egyetemisták inkább ezt használják.

Beszámoltak arról is, hogy a Zöldbusz program keretében egy darab szóló és egy darab csuklós autóbusszal szeretnék már a következő fél évben bővíteni a flottát. Ez azt eredményezné, hogy a megtett kilométereknek több mint a 15 százalékát elektromos autóbuszokkal lehetne megtenni.

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×