eur:
390.88
usd:
366.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Bixabay.com

A családok 80 százalékának anyagi gond a karácsonyi játékvásárlás - felmérés

Novemberben kezdődik a játékpiac legerősebb időszaka, ilyenkor zajlik az éves forgalom 40 százaléka.

A REGIO Játék közleményben közölte előrejelzését: várhatóan 3,5 százalékkal fog növekedni az online, és 10 százalékkal a hagyományos, bolti kosárérték a tavalyihoz képest. Mint írják, az igazi roham a karácsonyi ajándékokért november közepén kezdődik, melyet a vállalat friss, 2300 fő részvételével végzett kutatása is megerősít. Tízből hatan indulnak a beszerző körútra ebben a hónapban, tízből ketten már októberben letudták a vásárlást, decemberben így a válaszadók csupán 10 százalékának kell ajándékot keresnie.

A legnépszerűbb játékáruház ügyvezető helyettese szerint a vásárlási lázat a Black Friday pörgeti fel évek óta, előző évben például 12 százalékos növekedést hozott ez az időszak az előző évihez képest. Elárulta, az internetes vásárlás még mindig felemelkedőben van, idén 16 százalékkal nőtt az ilyen jellegű tranzakcióik száma. Emellett olyan fogyasztói igények is megjelentek, hogy a webáruházban legyenek minél részletesebbek a leírások.

Az áruházlánc közleménye szerint felmérésük kimutatta,

minden második 14 éven aluli gyermek több, mint 3 ajándékot fog kapni idén karácsonyra, leginkább játékot, könyvet és ruhát találnak majd a csomagolópapír alatt.

Megállapításuk szerint idén a legnépszerűbbek a kreatív-, fejlesztő- és társasjátékok, de a LEGO és más építőjátékok, valamint az autók, a kirakósok és a játékbabák is közkedvelt ajándékok lesznek. A helyettes ügyvezető szerint idén a társasjátékok kategóriája erősödött a legjobban.

Mint írják, tízből nyolc családnak nehézséget okoz a karácsonyhoz köthető többletkiadás, melynek nagy részét az ajándékok és az élelmiszerek teszik ki. A kutatásban résztvevők egynegyede a család felnőtt tagjait egyáltalán nem, ugyanennyien pedig kis értékben ajándékozza meg, mert az összes ajándékra így is a válaszadók 35 százaléka 40-80 ezer forint közötti összeget, 20 százaléka pedig 80 ezer forintnál is többet áldoz.

Előrejelzésük szerint a 2023-as ünnepi időszak legnépszerűbb kategóriái ezek lesznek:

  1. Társasjáték, kártyajáték
  2. LEGO
  3. Autó, jármű
  4. Kreatív- és fejlesztő játékok
  5. Baba és babakocsi
  6. Bébijáték és kellék
  7. Szerepjáték
  8. Plüss
  9. Játékfigura
  10. Diavetítő, diafilm
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×