eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy BTR 80/a páncélos csapatszállító hajt rá egy 60 tonnás kompra a Szentesi fokos 2016 elnevezésű, átkelési gyakorlaton a Tisza szentesi szakaszán 2016. április 27-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Rosta Tibor

A magyar folyamőrök is megindultak, ahogy a rakétások is

A Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred is megkezdte a felkészülését az "Adaptive Hussars 23" többnemzeti, országos hadgyakorlatra, az alakulatnál hétfő délután trailerre helyezték a gyakorlatban részt vevő tűzszerész járőrhajókat - írta a honvedelem.hu hétfő este.

A honvedelem.hu hétfő este azt írta: elindult Budapestről Kiskörére a Csepel naszád is, mivel a Tiszán folyami átkelés biztosításában kap majd szerepet.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a Magyar Honvédség "Adaptive Hussars 23" elnevezéssel, a NATO-erők részvételével novemberben többnemzeti, országos hadgyakorlatot tart, amelyen az ország védelmi képességeit teszteli.

A rakétások is mozgásban vannak.

A honvédelmi miniszter közlése szerint a következő hetekben a Magyar Honvédség katonai műveleteket hajt végre az ország több pontján, erősítve az együttműködését a civil közigazgatással.

A HM közleménye szerint az ország számos helyszínén november 2. és 26. között a fő- és mellékútvonalakon nagyobb katonai járműforgalomra kell számítani.

A Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják.

Fotónk egy korábbi gyakorlaton készült.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×