eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Utasok a vágányoknál a Déli pályudvaron, amely a főváros négy legfontosabb vasútállomásának egyike és ahonnan indul a Dunántúlt kiszolgáló gyorsvonatok nagy része, illetve a budapesti agglomeráció délnyugati része felé közlekedő személyvonatok. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Két napra teljesen bezárják a Déli pályaudvart - itt vannak a részletek

A hétvégén szünetel a vonatforgalom a Déliben, de pénteki és hétfő hajnali vonatok is érintettek.

November első hétvégéjén a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek. A korlátozás miatt szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom az állomáson,

a vonatok nagy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul a vidéki, elővárosi célállomások felé.

A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri.

A változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is. A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, hajnaltól késő estig félóránként indulnak. A megváltozott menetrendek már elérhetők a MÁV honlapján, valamint a menetrendi keresőkben és a MÁV applikációban is.

Részletek az alábbi képre kattintva, valamint az egyes vonalakról és a buszos pótlásról részletesen, szövegesen a MÁV honlapján, ide kattintva.

Mint a Mávinform közleménye részletezi, a Déli pályaudvar személypályaudvari vágányain és a szerelvények tárolására, előkészítésére használt vágányhálózaton, valamint azok környezetében karbantartási munkálatokat végeznek november 3-án estétől november 6-án hajnalig. A helyszínen vasúti munkagépekkel és benzinmotoros kisgépekkel fognak dolgozni, ezért

a hétvégén a nappali és az éjszakai órákban is jelentős zajhatásra kell készülniük a környéken lakóknak a Márvány utca – Győri út – Avar utca – Hegyalja út – Mészáros utca – Győző utca által határolt területen.

A teljes lezárás ideje alatt síncseréket, három kitérőcsoportban a váltóalkatrészek cseréjét, az ágyazatban 160 tonnányi zúzottkő pótlását, a vasbetonaljak javítását, felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást végeznek. Nagygépes vágányszabályozásra kerül sor a Déli pályaudvar területén több helyen, valamint a nyílt vonalon a Budapest-Kelenföld felé vezető egyik vágányon. Az alagút Kelenföld felőli kijáratánál a támfal és a kapuzat karbantartása van ütemezve. A vasúti pálya közvetlen közelségében lévő zöldterületeken, rézsűkön a közlekedésre veszélyes fákat gyérítik, gallyazzák. Az utasforgalmi területeken két peronon az aszfalthibákat javítják, a perontetők takarítását és a lefolyók karbantartását elvégzik a két napra összesűrített munkálatok idején - közölte a MÁV.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×