eur:
385.31
usd:
354.94
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Időkép/Hatamakata

Ritka, de látványos jelenség bukkant fel a Balatonon

Hétfő hajnalban gőzölgött a tó, akkora volt a hőmérséklet-különbség.

"Irigylésre méltó pillanatokban lehetett részük azoknak, akik ma napkelte után éppen a Balaton partján töltötték reggeli sétájukat: a tó szó szerint gőzölgött a hideg időben" – írta az Időkép.

A levegő hőmérséklete 4 fokos volt, míg a magyar tengeré 17, ezért nem meglepő a látvány, viszont igen tetszetős. A jelenséget csak a part közelében, a szélvédett helyeken lehetett megfigyelni.

A Balaton térsége éppen a tó melegítő hatása miatt még a legenyhébb régiónak számított reggel, miközben a nyugati határnál és északkeleten is sokfelé fagyott, kaparni kellett a kocsik ablakát indulás előtt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×