eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Doctor entering patient notes on a laptop in surgery
Nyitókép: BrianAJackson/Getty Images

A kormányfőnek címzett levelet minden harmadik, az alapellátásban dolgozó orvos aláírta

Több ezer aláírás gyűlt össze - mondta Keczéry Attila háziorvos az InfoRádiónak. Hozzátette: az alapellátásban dolgozó szakdolgozóknak tehát a nővéreknek, szakápolóknak az elmaradt, ám július 1-jétől már folyósítandó béremeléséért indított aláírásgyűjtési akciót.

Mint mondta: 2072 alapellátó orvos és 700 nővér írta alá azt az egy mondatot, hogy visszamenőlegesen július 1-jétől a 18 százalékos bértámogatást célzott bértámogatásként kapják meg a nővérek, nem pedig egy szabadon felhasználható praxis támogatás formájában.

Az aláírásokat több helyre is leadták - tette hozzá Keczéry Attila. Először az országos kollegiális vezetőknek küldték el, hogy képviseljék ezt az érdeket.

A 2070 aláíró orvos közül 1850 az alapellátásban dolgozik, ami azt jelenti, hogy minden harmadik, praxisban dolgozó doktor aláírta ezt a kezdeményezést. Ez egy óriási szám - hívta fel a figyelmet a háziorvos.

Az aláírásokat elküldték az egészségügyi államtitkárnak a Belügyminisztériumba, és mivel ez egy kormányrendelet, ezért a címzett valójában Pintér Sándor belügyminiszter. Orbán Viktor miniszterelnök is a megszólítottak között van - mondta az orvos.

Keczéry Attila augusztus elején került be a hírekbe, amikor fővárosi háziorvosként a saját fizetését csökkentette azzal a céllal, hogy meg tudja emelni az asszisztensei bérét,

akikre nem vonatkozik a júliustól érvényes 18 százalékos béremelés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×