eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Benéznek az autóba a rendőrök, hogy lebuktassák a mobilozó autósokat

A harmadik legveszélyesebb „közúti gyilkos” a kézben tartott mobiltelefon-használatot - a statisztikák szerint.

Magyar rendőrök egy csoportja Hollandiában tanulmányozta az újfajta ellenőrző műszert, amely belát az utastérbe is. Persze csak képletesen, mert ehhez az eszközt felüljárókon kell elhelyezni, mert így tudja észrevenni, ha a sofőr vezetés közben a mobilját nyomkodja. A MONOcam névre hallgató eszközt Hollandiában fejlesztették ki és a magyarokon mellett más országok rendőrei is felfigyeltek már rá - írja a vezess.hu.

A lényeg, hogy ez a kamera azt is látja, ha a sofőr a készüléket lejjebb tartja, a kormány mögött vagy mellett. A magyar küldöttség a Közép-Hollandia Rendőrség Közlekedésrendészeti csoportjának irodájában tájékoztatást kapott a MONOcam fejlesztéséről és működéséről, a holland jogszabályokról és a rendszer használatának jogi hátteréről, valamint az automatizált vádemelési és behajtási folyamatról. A vendégek megtekinthették az eszköz felállítását és üzemeltetését egy autópálya feletti felüljárón.

A világon először Ausztráliában, Új-Dél-Wales államban alkalmaztak hasonló, a mobiltelefon-használatot felismerő kamerarendszert. Ott 2019 januárja óta több tucat ilyen kamerát élesítettek a harmadik legveszélyesebbnek tartott „közúti gyilkos”, azaz a kézben tartott mobiltelefon-használat visszaszorítására.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×