eur:
384.34
usd:
353.36
bux:
0
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: BKK

Búcsúzik az egyhónapos nyári rakpartnyitás

A mozogni és kikapcsolódni vágyók augusztus 13-a, vasárnap estig vehetik birtokukba a Pesti alsó rakpartot az Eötvös tér és az Irányi utca között, ami július 15-e óta szüntelenül nyitva áll a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők előtt.

Vasárnap estig nyitva a Pesti alsó rakpart a mozogni és a kikapcsolódni vágyók előtt – emlékeztet a BKK. A Jane Haining rakparton az Eötvös tér és az Irányi utca között július 15-e óta folyamatosan – a megszokott hétvégi időszakon túl is – pihenőpark és ideiglenesen kialakított közterület várja az arra járókat.

Erre az útszakaszra a gépjárművel közlekedők nem hajthatnak be. A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK.

Az egyhónapos nyári rakpartnyitás vasárnap esti búcsúztatása után a rakparton és környezetében – az augusztus 20-i nemzeti ünnep és a tűzijáték miatt – ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani, amik nem kapcsolódnak a Fővárosi Önkormányzat eseményeihez – írják.

A már hagyománnyá vált hétvégi – Margit híd és Irányi utca közötti – rakpartmegnyitás folytatásáról és pontos ütemezéséről a BKK később ad tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. A NATO parlamenti gyűlése támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól - Oroszország számára ez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 28. 07:42
×
×
×
×