eur:
389
usd:
363.52
bux:
68032.47
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Afréka alapítványGreguss Sándor író, költő, filmes
Nyitókép: Facebook/Afrékaalapítvány

Elhunyt Greguss Sándor író, költő, filmkészítő

Greguss Sándor nevét sokan ismerik az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítvány kapcsán, amelyet a feleségével, dr. Fodor Rékával közösen hozott létre, hogy orvosi missziókat szervezzen a fekete kontinensen.

Meghalt Greguss Sándor író, költő, filmes – adta hírül a vajdasági Magyar Szó.

Greguss 1954-ben született Budapesten, írásai 16 éves korától jelentek meg. Tanulmányai elvégzése után egy időre matróznak állt, majd természet-, portré- és dokumentumfilmeket készített.

Feleségével, dr. Fodor Rékával közösen hozták létre az Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítványt, hogy orvosi missziókat szervezzenek a fekete kontinensen. Az alapítványi munkában elsősorban a szervezői feladatokat és a segítő hátteret képviselte.

2017-ben csontvelődaganatot állapítottak meg nála, akkor az orvosok csak heteket jósoltak neki, de ő legyőzte a kórt. Betegségéből felgyógyulva hatalmas erővel dolgozott, többek között részt vett az alapítvány ötödik nigériai misszióján. 2022-ben az izmok fokozatos sorvadásával járó betegséget, amiotrófiás laterálszklerózist (ALS) állapítottak meg nála. A gyógyíthatatlan kór végül legyőzte a szervezetét.

„A filmjeimben mindig az érdekelt, azt akartam megörökíteni, ami elvész, eltűnik napjainkban a világból. Megtapasztaltam, hogy minél pontosabban mutatok rá valamire, története annál drámaibbá válik. Nehéz eldöntenem, mennyire jó, illetve mennyire sajnálatos, hogy a ránk bízott természetben, a gyermekeink életében és közvetlen környezetünkben találtam meg a legtöbb témát ezekhez a munkáimhoz” – vallotta korábban filmes munkájáról.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×